jueves, 11 de abril de 2013

DIETA DE RECUPERACIÓ

Dieta de recuperació
Destinada a recuperar les reserves de glucogen. S’han de prendre aliments i líquids en els 15 primers minuts després de la prova, moment en què l’organisme assimila amb més rapidesa els nutrients ingerits, sobretot els carbohidrats. Aquesta presa ha d’aportar entre 0,7 grams i un gram de carbohidrats per quilo de pes. Per exemple: 500 mil·lilitres de beguda isotònica, 2 barretes energètiques de 35 grams i un plàtan o 300 mil·lilitres de suc de taronja, 300 grams de compota de fruita i 40 grams de galetes. Després, cada 2 hores, s’aconsella prendre uns 50 grams de carbohidrats (125 mil·lilitres de suc, 30 grams de galetes i una fruita).

De vegades serà necessari recórrer, sota el control d’un especialista, a suplements d’aminoàcids i antioxidants-que acceleren la recuperació muscular-especialment si es practiquen esports de molt desgast (marató, triatló, ciclisme, etc.).




Cost energètic
  • Esports de força (aixecadors de pesos, llançadors en atletisme, etc). Un circuit de força i resistència de 2 hores té un cost energètic de prop de 1.000 calories.
  • Esports de resistència (marató, ciclisme, triatló ...). Es requereix d’un gran volum d’entrenament setmanal. En una marató es pot arribar a consumir 2.800 calories, en una etapa ciclista de 5 hores unes 4.800 i en una marxa muntanyenca de 6 hores, al voltant de 2.100 calories.

No hay comentarios:

Publicar un comentario