miércoles, 30 de mayo de 2012

Els Bastions SkyRaces

 Aquest fin de setmana començo vacances, molts ho relacionen amb una tumbona,platja i relax, NO!! les meves, no, vaig decidir que faríem (amb la meva dona) el trail del bastions.

Cursa de 50Km i 3.500m de desnivell positiu i que recorre l'últim tram de la Ultra Trail i per tant corona els cims més alts de la Vall de Ribes, el Puigmal, Finestrelles, Eina, Noufonts, Noucreus, Balandrau i Taga
L'alçada mitja de la prova és de 2.100m i s'assoleix la cota màxima al cim del Puigmal (2.913m).

Serà un bon entrenament, tant de kilòmetres com d'hores, a una zona espectacular, acompanyaré a la meva dona a fer una cursa mítica a casi 3.000m d'alçada.
Molts pensareu, amb les platges i illes que hi han, i heu d'anar a patir per aquells cims; doncs si!! aquest es el nostre disfrutar


lunes, 28 de mayo de 2012

RASQUERA - TORTOSA

Tal i com vaig dir ahir diumenge vaig córrer la Rasquera-Tortosa, el marató de muntanya de casa, la intenció era la de fer un bon entreno i provar com respondrien els genolls, vaig sortir amb les cintes rotulianes igual que últimament amb tots els entrenaments, ja de sortida la cosa s'enfila cap amunt cosa que a mi hem va be, prefereixo sortir amb pujada que amb pla i que es fique un ritme fort,la veritat es que el primer tram de la cursa fins arribar a la "Creu de Santos" hem va agradar i el terreny era portador, llevat el trist tram de l'incendi.
D'un principi vaig ficar un ritme còmode, sense anar molt forçat, sense importar-me qui anava al davant, ni qui venia pel darrera, ja que amb una cursa d'aquesta distancia la cursa dona moltes voltes i una cosa si que es certa, al final sempre et fica al lloc que et pertany.
La segona part de la cursa va ser tot un calvari, molt tècnica, amb molta pedra i molts llocs on no hi ha sendera, i que tens que estar en una tensió constant,sense perdre la vista del davant, i on no hi ha cap petjada plana en molts de kilòmetres, en aquesta part de la cursa ho tenia molt clar, arriscar "0" en aquestes altures de temporada, no hem puc permetre una lesió, ja que hem seria fatal, ara comença la part on tic que fer grans volums i entrenaments de qualitat i un paro no es el mes convenient.
La tercera i ultima part de la cursa es una mica mes portadora, crec que el vorer els ventiladors es com si fessis un gran sospir, vaig mirar al darrera en un tram on tenia força visibilitat i no veia a ningú, o sigui que la posició que havia aconseguit no la podia perdre, aixi que sense relaxar-me ni baixar la guardia i portant el ritme que portava vaig arribar a meta en 5h.13min. i aconseguint el 3er lloc de la categoria.


Vull destacar i no es per que sigui el club al que pertanyo, la gran organització, difícil marcatge i avituallaments complerts,sense deixar-me l'acollida a meta on no feia falta de res.



viernes, 25 de mayo de 2012

DIUMENGE RASQUERA-TORTOSA

Aquest diumenge hem tornaré a penjar un dorsal, en aquest cas serà a la cursa de casa, el marató de muntanya entre la població de Rasquera i Tortosa, l'objectiu serà el de un bon entreno de 42km, res mes, no penso forçar la maquina, o almenys no al 100x100, crec que puc fer-ho be sense exprimir-me, ni ficant en perill altres aspectes, com ara genolls o altres possibles lesions, que a les altures de temporada que estem, una parada hem seria fatal i pot parar tot al traster.


També a partir d'ara seleccionaré molt les curses a les quals participaré, no es pot còrrer tot i molt menys disputar, ja que al final els kilòmetres de forta intensitat, et passen factura. i depenent de quin sigui l'objectiu de la temporada o a quina data es vol estar en plena forma, s'ha de tenir molt en compte. A mi m´agradaría córrer cada diumenge, però se que no m'estic fent cap be. Una cursa de muntanya amb fort desnivell, treballent molts grups musculars i les articulacions reben i suporten molts d'impactes, sobretot en les baixades.
Val mes la pena un bon entreno amb el que tu et fiques el ritme, disfrutes del paisatge, pares quan vols, i on vols, jo almenys parlo per mi, però també hi ha gent que saben disfrutar de les curses, i son capaços de controlar-se, sense importar-los si han quedat els últims o si han fet 2 hores mes que els primers, en aquest cas la cosa canvia, aquestos no cal que planifiquen estrictament la temporada.

miércoles, 23 de mayo de 2012

8 Punts Claus per el Trail Running

Aqui deixò uns punts que son claus,resumeixen i que he trobat que tenen molt d´encert

1. Date tiempo
Conozco muchos corredores de montaña. Unos vienen del atletismo, otros del esquí de travesía, otros del alpinismo y algunos han nacido deportivamente ya en esta especialidad. La clave, como en la Teoría de la Evolución, es la adaptación al medio. Hay quien lo hace en seguida pero la mayoría no. La primero es, entonces, tener paciencia y poco a poco ir cogiendo fondo, el ritmo0 en las cuestas, la técnica en las bajadas, lo que más nos va en los avituallamientos, etc.

2. Subidas
Cuando el terreno se inclina hacia arriba hay que valorar si se avanza más corriendo o andando, pero tampoco conviene viciarse mucho a andar. Lo podemos comprobar en una cuesta en la que entrenemos habitualmente. Fácilmente podremos descubrir que somos capaces de correr en donde muchas veces nos parece imposible y, lo mejor aún, nos cansamos lo mismo que andando. Es cuestión de sicología.
Para subir bien es muy, muy importante no dejar de trabajar la musculación del tren inferior y de la zona abdominal en toda la temporada. En los ascensos siempre inclinamos el tronco hacia delante y es la musculación abdominal la que nos sujeta. Por eso a veces “nos duelen los riñones”.
El ritmo en las subidas debe ser regular para evitar un desgaste muscular mayor, así que... ¡arriba pasito a pasito! como las hormiguitas.

3. Bajadas
La fuerza es clave también en las bajadas. Nos da confianza y permite apoyos ágiles o rectificar rápido ante cualquier tropezón o error. Hay que trabajar las bajadas técnicas pues es donde se logran grandes diferencias de tiempo. Para coger agilidad podemos entrenar bajando largos tramos de escaleras, cada vez más rápido. Correr por caminos complicados, primero muy despacio y luego con pequeños acelerones, nos irá haciendo más seguros y rápidos. Si las bajadas son muy largas, alternar la carrera con tramos a pequeños saltos ayuda a “descansar”.

4. Llanear
En las carreras en las que hay tramos largos llanos no hay que forzar demasiado, sino ir muy relajado, con la sensación de correr a ritmo de rodaje. No os obsesionéis con aprovechar para remontar posiciones en este terreno.

5. Avituallamientos
Los avituallamientos en carreras de montaña son “otro mundo”. Ni se gana ni se pierde gran tiempo, así que tomadlos con tranquilidad. Para, bebe y come lo necesario... y no dejéis pasar ni uno. No conviene tomar nada que no hayas probado, así que pregunta siempre a la organización qué productos van a darte. Valora la posibilidad de llevar avituallamiento propio encima, en una riñonera o un portabidón.

6. Psicología
Es otro de los aspectos fundamentales de las carreras de montaña. Yo, incluso he sufrido pájaras de las que luego me he recuperado totalmente. En carrera da tiempo a todo y la cabeza ayuda mucho a controlar cada situación, sobre todo cuando te ves solo en medio del monte y al arbitrio de un clima hostil. Haz tiradas largas totalmente solo (pero lleva siempre agua, comida y, a ser posible, teléfono móvil por si acaso). En competición distrae tu mente: disfruta del paisaje, piensa en los planes de mañana, etc. Estratégicamente aconsejo marcarse objetivos parciales: cada kilómetro, por avituallamientos o a coger al rival más inmediato.

7. Material
Si nunca se nos ocurriría jugar al baloncesto con unas sandalias o llevar un abrigo de plumas para jugar al tenis, no se os ocurra ir a correr montaña sin el material adecuado. Afortunadamente el mercado español actual tiene una amplia gama de marcas y productos para abastecernos correctamente. Usa zapatillas de correr por montaña y tejidos técnicos que nos protejan del sol o el viento y la lluvia si es necesario, y que transpiren sin que podamos enfermar. Igualmente hay complementos como gorras, mochilas ligeras, pañuelos, portabidones, gafas, etc. imprescindibles.

8. Disfruta
Pocos, muy pocos deportistas viven de las carreras de montaña. Casi todos lo hacemos por pura y simple afición. Así que DISFRUTA. Cuando entrenes o compitas, observa el paisaje, para en las cumbres para contemplar el horizonte, descubre la buena gente que hay en las carreras, empápate de las tradiciones, costumbres y gastronomía allá donde vayas. Y recuerda que el 99% de la población mundial ni siquiera acabaría una sola de las carreras que has logrado terminar.

martes, 22 de mayo de 2012

NASCUTS PER A CORRER

desprès de visualitzar aquest vídeo t´adones que de vegades, no hi ha que rebuscar tant en temes com d'hidratació,alimentació, i detalls com les sabates de córrer.

Jo mateix hem considero un d'aquestos que sempre intenten llimar per algun lloc, que si aquest isotònic es millor que l'altre per que porta mes sodi, que si aquestes sabates tenen mes amortiment que les altres, etc,etc desprès de veure les imatges t´adones que la genètica es un percentatge mes elevat del que ens pensem



lunes, 21 de mayo de 2012

COMPARATIVA DE KILOMETRES 2011-2012

Mirant la base de dades i comparant un l'any 2011 amb el 2012 de l´1 de Gener fins a data d'avui

2012                                                                  2011
                                                                 
-Distancia: 862.98km                                         -Distancia: 593.40km
-Temps: 127h.32min.                                         -Temps: 72h.28min.
-Desnivell positiu: 28.988mts.                            -Desnivell positiu: 19.617mts.
-Frecuencia cardiaca: 147ppm.                         -Frecuencia cardiaca: 140ppm.

La veritat es que m'he quedat una mica sorprès, ja que pensava que portava retard i menys volum de kilòmetres que en respecte a l'any passat i això es bo, ja que si tinc la sensació de portar menys kilòmetres i no es aixi, es que hem trobo millor, recupero i assimilo millor la carrega de treball, ara nomes hem fa falta no tenir res que hem frene, poder progressar i millorar cada dia, ja que tinc molta corda per donar encara.

FI DE SETMANA COMPLERT

Aquest fin de setmana ha estat complert, he pogut entrenar els 2 dies i els genolls van aguantant, sempre amb la precaució, amb les cintes rotulianes, i ritmes moderats, dissabte vaig fer un rodatge per terreny ondulat 17.3 km amb un ritme mig de 5´40"

Ahir diumenge tenia previst fer una tirada mes llarga també per terreny ondulat, aixi que vaig agafar la zona dels bandejats i vorejant la falda dels ports, llavors arribant a covalta, no hem vaig poder aguantar, i vaig seguir un sender que s'enfilava cap a munt, tenia tantes ganes de enfilar una pujada que quan hem vaig adonar, tenia les antenes de caro davant mateix de mi hi havia perdut el sender, ja que estava força emboscat de vegetació, desprès de intentar buscar una estona un accés,vaig desistir i vaig decidir tornar per on havia vingut, ja que la zona era força tècnica i amb algun penjat difícil i no volia complicar-me la vida ni complicar-la a ningú.
Al Final hem van sortir 27km i casi 1000m D+ que no esta gens mal.lament, a mes de bones sensacions i bona recuperació.

Avui jornada de descans amb estiraments.


viernes, 18 de mayo de 2012

LA COSA AGUANTA

Ahir vaig tornar a sortir a rodar, amb les cintes rotulianes i Prudència, la cosa pareix que vagi be, no noto molèstia i puc rodar i acumular kilòmetres, avui faré jornada de descans per demà i diumenge intentar fer 2 rodatges de llarga durada, i veure que tal responen els genolls al passar de les 2h.

Cada cop veig mes prop UTMB i el meu estat de forma es molt just per al gran repte, estic nerviós i hem sento amb impotència de no poder fer el que voldria, ja fa 2 setmanes que sobre el paper he començat el "planning" i ja porto retard d'hores i kilòmetres.............??

jueves, 17 de mayo de 2012

Condropatía rotuliana

Aprofitant que ahir vaig fer jornada de descans, parlaré del problema que tinc i que tambè afecta a molts. He trobat aquest article a la revista "runners"que ho aclareix perfectament:

En el problema de las tendinitis de rodilla,  una de las principales causas es el llamado "síndrome de mala alineación"  de las estructuras articulares que se produce cuando hay exceso de fuerzas laterales cuyos vectores llevan a semiluxación de la rótula y el consecuente desgaste precoz del cartílago.

La rótula, el hueso central de la rodilla, trabaja bien cuando se posiciona correctamente centrada, circulando entre fémur y tibia en el desarrollo de la zancada. Si no está bien alineada, se desvía a un lado u otro causando irritación articular que puede, incluso, desgastar el cartílago llevando a la condropatía rotuliana. El principal síntoma es el dolor anterior de la rodilla, que es una de las quejas más frecuentes de los atletas que practican deportes de resistencia. El mal alineamiento puede estar causado por:
  • Zapatillas gastadas.
  • Terreno inclinado.
  • Pronación anormalmente aumentada.
  • Desvíos o acortamientos estructurales en extremidades inferiores.
  • Igualmente los bloqueos pélvicos y el "síndrome de isquiotibiales cortos" pueden dar lugar a una mala mecánica de carrera con desalineación de la rodilla.
    La rodilla del corredor: Condropatía rotuliana En el problema de las tendinitis de rodilla,  una de las principales causas es el llamado "síndrome de mala alineación"  de las estructuras articulares que se produce cuando hay exceso de fuerzas laterales cuyos vectores llevan a semiluxación de la rótula y el consecuente desgaste precoz del cartílago.

    La rótula, el hueso central de la rodilla, trabaja bien cuando se posiciona correctamente centrada, circulando entre fémur y tibia en el desarrollo de la zancada. Si no está bien alineada, se desvía a un lado u otro causando irritación articular que puede, incluso, desgastar el cartílago llevando a la condropatía rotuliana. El principal síntoma es el dolor anterior de la rodilla, que es una de las quejas más frecuentes de los atletas que practican deportes de resistencia. El mal alineamiento puede estar causado por:
    • Zapatillas gastadas.
    • Terreno inclinado.
    • Pronación anormalmente aumentada.
    • Desvíos o acortamientos estructurales en extremidades inferiores.
    • Igualmente los bloqueos pélvicos y el "síndrome de isquiotibiales cortos" pueden dar lugar a una mala mecánica de carrera con desalineación de la rodilla.

    Rótula y espina tibial anterior


    La condropatía paso a paso
    Si el tobillo permanece pronado durante la fase de media postura del movimiento de andar o correr, la pronación excesiva impide a la tibia (pierna) que desarrolle su normal rotación. Ello repercute sobre la rodilla y el fémur (muslo), pues este último gira internamente sobre la tibia para proporcionar la adecuada rotación necesaria para la extensión en la zancada. Puesto que el pie está fijo sobre el suelo durante la fase de media postura, obtenemos una acomodación de la articulación de la rodilla en la que resulta "comprimida".

    En el problema de las tendinitis de rodilla, así como de otras dolencias importantes de rodilla, una de las principales causas es el llamado "síndrome de mala alineación" de las estructuras articulares que se produce cuando hay exceso de fuerzas laterales cuyos vectores llevan a semiluxación de la rótula y el consecuente desgaste precoz de su barniz de roce, el cartílago. La rodilla del corredor en su borde lateral, durante escasos segundos. Unos pocos grados de pronación extra que causen esta pequeña compensación en la rodilla no van a originar síntomas, pues la compresión patelofemoral (de rótula sobre fémur) es pequeña. Pero las desviaciones estructurales grandes acabarán dando irritación del cartílago y ligamentos, y finalmente dolor anterior de la rodilla.

    El clásico tratamiento de reposo y antiinflamatorios resulta insuficiente para erradicar este dolor anterior de rodilla pues, como hemos visto. La solución pasa por modificar esa "desalineación". Aunque, en un principio, pueden ser útiles las rodilleras de rótula libre (el hueco central sirve para evitar la compresión y aumento del roce rotuliano), si las utilizamos en exceso, la disminución del tono muscular cuadricipital no tardará en aparecer.


    El dolor rotuliano
    Situación frecuente y controvertida, por tanto, es la denominada rodilla del corredor o síndrome rotuliano, caracterizada por dolor delantero, o al menos localizado en la rótula, pues a veces se encuentra en la cara posterior de ésta.

    También se acompaña de inestabilidad y falsos bloqueos. Se observa en el corredor joven sin diferencia de sexo, y es claramente característica del corredor de fondo y de los marchadores.

    Las circunstancias de aparición del dolor y sus características son similares a las hasta ahora descritas, presentando además una serie de signos específicos como son: dolor a la palpación de la carilla rotuliana y alerón rotuliano externo tenso y doloroso, probablemente debido a hiperpresión de la rótula. Hay autores que afirman que el dolor se da más en la rodilla izquierda en los diestros y la contraria en los zurdos. De lo mucho que se ha escrito respecto al origen de este dolor he de destacar dos teorías; una más antigua que indica se trata de una condromalacia rotuliana (una alteración cartilaginosa), se ha venido manteniendo como explicación, pero se ha convertido en un verdadero «cajón de sastre» donde se ha mezclado de manera poco clara a muy diversos dolores de rodilla.

    Parece que se debería a problemas de artrosis por precoz desgaste. Otros autores piensan que no hay distinción neta entre la afectación del cartílago rotuliano y la artrosis, y que más bien son consecutivas, pues si no se corrige a tiempo el defecto, sobre todo biomecánico, es segura la evolución hacia artrosis.


    Típico paciente
    Nuestro paciente suele tener una edad que oscila entre 35 y 50 años, corredor de maratón o ciclista de nivel medio o medio-alto, que llega a nuestra consulta por un dolor mecánico pero que aparece "en frío". Suele iniciarse en el borde rotuliano externo, y a veces con afectación de la zona posterior de la rodilla. Este cuadro se acentúa al aumentar el tiempo de entrenamiento o la rapidez de las series o las cuestas. El dolor se agudiza en cuclillas, al bajar escaleras y al levantarse de la posición de sentado. Puede mostrar, también, rigidez y crepitación dolorosa o no. En la exploración destaca una marcada hipotensión del vasto medial, con discreto derrame, signo del cepillo o compresión rotuliana positiva, signo de aprensión positivo a 30 grados y signo de ascensión contrariada de rótula muy positivo. 

    La recuperación
    El tratamiento inicial de elección debe ser el no quirúrgico. Por tanto, comenzará siempre por reposo parcial o descanso activo, cambiando durante un tiempo a otros deportes (bicicleta con fáciles desarrollos, natación aunque nunca estilo braza, pesas en ángulos fáciles y de poco peso u otros aparatos de fitness como las "elípticas". Si decidimos seguir corriendo, optaremos por hacerlo menos días y con menos intensidad vigilando el estilo y el terreno. Nada de superficies duras, ni subidas bruscas o bajadas. Se debe calentar bien y estirar de forma especial el cuadriceps, el tríceps sural (pierna posterior) e isquiotibiales (muslo posterior), antes y después de empezar el entrenamiento.

    La rehabilitación propiamente dicha debe abarcar todos estos músculos, así como los de la cadera. Es interesante la electroestimulación selectiva del vasto interno del cuadriceps (sus fibras oblicuas, sobre todo) seguidas de contracciones isométricas del cuadriceps en extensión (más efectivas si se hacen al paso de la corriente y con la sabia instrucción de un terapeuta bien preparado). Los protectores del cartílago tienen la ventaja de poder ser tomados durante varios meses sin efectos secundarios. Desde que en 2001 Jean Yves Reginster y otros colaboradores de la Universidad de Gante publicaran en la prestigiosa revista médica "Lancet" lo efectivo que es el tratamiento de estos cuadros con sulfato de glucosamina, no paran de aparecer estudios que lo reafirman (en España se llama Condrosan 400).

    El frecuente uso de rodilleras (deberán ser de rótula libre, es decir abiertas) puede conducir a debilidad muscular y a «dependencia » si se ponen a todas horas y para todas las actividades. De ahí que se aconseje mejor la cintilla rotuliana, pues no disminuye la fuerza del cuadriceps. Se debe poner en la parte superior de la rótula cuando notemos molestias en el tendón bajo (tendinitis rotuliana) y en la inferior cuando notemos molestias en el alto (tendinitis cuadricipital). Pero, en cualquier caso se debe optar por la elección de una zapatilla adecuada a cada persona.




















miércoles, 16 de mayo de 2012

SEGON DIA DE PROVA

Ahir vaig tornar a sortir,i la veritat es que millor de l'esperat, ja que quan començo tinc una sensació estranya que al poc tem s'esvaeix, llavors l'entrenament es pràcticament normal, però el cap nomes esta pendent de la zona afectada i qualsevol símptoma o petita molèstia, hem fa aixecar el peu de l'accelerador, be, nomes podent rodar com ho vaig fer ahir ja hem conformo, no serà un gran ritme però almenys hem permetrà fer rodatges i acumular kilòmetres que en realitat es l´important.
15.3km a un ritme mig de 4'38"


Ara mateix després de veure el desastre de l'incendi de la serra de Cardó, t´adones que realment una lesió de genoll, per molt greu que sigui, tard o d'hora es curara, però això "NO" hi ha arbres centenaris i fins i tot mil.lenaris que no es regeneraran mes, o almenys no ho veurem, els que fem curses de muntanya o simplement hi caminem o hi gaudim, quan passa una cosa d'aquestes i tan prop de casa, en una muntanya que coneixes i que hi has estat, et toca les fibres mes sensibles, i et fa adonar que hi ha coses que tenen molta mes importància que un mal de genoll,

lunes, 14 de mayo de 2012

DIAGNOSTIC POSITIU


Ja se que he deixat a tots els que hem seguiu per aquí al blog,una mica abandonats i intrigats, alguns fins i tot n'han enviat correus per interessar-se de l'estat de la lesió, però no he volgut avançar aconteixements, i menys sense tenir un diagnostic clar i fiable.Ahir per fi el vaig tenir.

Ho explicaré pas per pas. Divendres passat vaig anar al metge a fer una primera exploració, en aquest cas manual, i la cosa no pintava massa be, ja que pareixia el que jo, en un principi m'imaginava,"condromalacia" (desgast del cartílag rotulià) i que es molt lent de regenerar, amb el metge ja estàvem barallant fins i tot, el de inyectarme "acid hialuronic" ja que pels símptomes era força clar, però que ho decidiríem dilluns, desprès de fer la prova d'imatge (eco d'alta definició) aixi que ahir i davant l'evidencia i sorpresa fins i tot del metge, no hi ha senyals d´una "condromalacia" fins i tot hem va dir que tinc un gruix de cartílag normal, i vam arribar a la conclusió de que la molèstia que hem permet "NO CÓRRER" pot ser fruit de un cúmul de petites alteracions.

En primer lloc, fa poc que porto les plantilles correctores, la cu-al cosa m'ha variat la petjada i molt possiblement l'angle rotulià, això pot fer que la ròtula articule per un lloc que abans no o feia.

i En segon lloc, hi ha agut un augment de la carrega de treball en aquests últims dies, la cu-al cosa ha repercutit en una mica d'inflamació a la inserció del tendó rotulià.

Realment no hi ha diagnostic especific, el que si es cert es que no es el greu que pensava i el tractament no serà massa llarg. El remei o cura per a tot el que tinc es simple, uns fàrmacs per al cartílag i inflamació local, potenciar una mica mes el vast intern, (d'aquesta manera aconseguiré un millor centrat i fixació de la ròtula) i unes cintes rotulianes per a fer que la ròtula o ròtules, no freguen al lloc molest.

Això ultim hem va dir el metge que ho proves i si no hem fes mal que l'activitat no la pare, ja de en aquest tipus de lesió les parades llargues de vegades donen mes problema. Aixi que ahir a la tarde hem fico la roba de córrer amb els protectors o cintes rotulianes i vaig provar de córrer, al principi amb precaució, i a mesura que anaven pasant els kilòmetres i no notava res, anava augmentant una mica el ritme, al final desprès de 12 km no vaig notar cap molèstia, aixi que per fi desprès de 8 dies d'incertesa he sospirat,

Gracies a tots per interes i ànims, a partir d'ara ja estareu mes informats del meu dia a dia.

martes, 8 de mayo de 2012

DEMÀ DIAGNOSTIC

Demà sabre el pronostic del genoll, quasi m'atreveixo a dir que ja ho se, no voldria precipitar-me, ni ficar-me mes mal al damunt del que tinc però.........

Aquest tipus de molèstia ja l'he tingut fa molt temps i llavors hem va costar el retirar-me del ciclisme, ara en aquest tipus de lesió la ciència ha fet grans progressos i no es com fa 10 anys enrrera. He de valorar i reflexionar en alguns aspectes si vull continuar en aquest meravellós esport que he descobert, una cosa si que tinc clara, la vida no m'he la guanyaré de l'esport, però hi han altres valors que son importants, i que nomes fent aquest esport, tenint els amics que tinc, gaudint de la muntanya i de la natura, sofrint en les curses. Son coses que hem fan falta, necessito córrer, ficar el meu cos al limit, es com una droga, es una forma de vida i de veure les coses, soc com molts d'altres, un d'aquells als que molts anomeneu "malalts".........pos si, soc un d'ells i no hi puc fer-hi mes, el dia que no entreno hem sento mal.lament, i ara mateix pos.........imagineu-vos, possiblement hem tocara rascar la butxaca, no son bons temps per fer-ho, i molts ho tindrien mes que clar, jo també ho tinc,vull seguir i portar a bon port el meu objectiu, i ho faré.

Aquesta nit tocaré fusta, si fa falta dormiré damunt de les lamines del somier, jeje

lunes, 7 de mayo de 2012

CRONICA 7 CIMS

Ahir al mati a les 7h. es va donar el tret de sortida a la marxa dels 7 cims, com ja vaig dir, la intenció era de acompanyar a la meva dona, ja que li feia i.lusió, també per fer un test al meu genoll, el qual no acabo de fer net, amb una molèstia constant que no acaba de desaparèixer.Aixi que controlant el ritme en tot moment, vam anar fent una cursa progressiva de menys a mes, regulant a les pujades i aprofitant les baixades i terreny mes favorable, al final la cosa va sortir pintada, ja que vaig clavar el temps que li havia pronosticat, i va arribar força sencera i amb molt bon sabor de boca, ja que va fer 7ª absoluta amb 10h13min.

El meu cas es mes preocupant, ja que el genoll no funciona, avui les molèsties ja son fins i tot quant camino i no pinta gens be, estic esperant el resultat d'una prova, però com conec meu cos a la perfecció, se quan un dolor es greu o no, i aquest no hem fa bona espina, voldria equivocar-me, ara mateix la meva moral no es molt bona, ja que cada cop veig mes prop UTMB i jo no progresso.

sábado, 5 de mayo de 2012

ALS 7 CIMS

Avui marxem cap a la marxa dels 7 cims. La marxa de resistència "7 Cims" és una marxa de resistència i que puntua per a la 15ª Copa Catalana de Caminades de Resistència.  Sortida: A les 7,00 de Torrelles de Foix. La marxa te un recorregut de 58 Km i un desnivell acumulat de ± 4.912 metres. Aquesta marxa vaig decidir de no disputar-la i fer-ho acompanyant a la meva dona, ja que li feia il.lusió, aixi que tornaré a fer de "manso" i la farem tots 2 plegats, en principi no te massa dificultat, hem coneix-ho part del recorregut i es força corredora, ja que transcorre majoritàriament per pistes i senders poc tècnics, les pujades no son molt exigents, i en un principi si no hi ha cap entrebanc a un hora o un altra dins del temps que dona L'organització arribarem a meta.

miércoles, 2 de mayo de 2012

TORNEM A LA NORMALITAT


Ahir vaig voler provar una mica mes com esta el genoll, i la cosa pareix que força be, vaig augmentar una mica el quilometratge i el ritme i vaig arribar content, no vaig tenir molèstia, aixi que pareix que puc tornar a la normalitat en els entrenaments. Seguiré aquesta setmana amb un ritme semblant al d'ahir, ja que vull ser conservador, a mes aquest fin de setmana tinc previst de fer juntament amb la meva dona la "marxa dels 7 cims"puntuable per a la copa catalana de caminades de resistència,tambe puntuable per a UTMB, ella no para de dir-me que no forci molt en els entrenaments, que no vol que la deixi tirada tota sola en aquesta cursa de llarga distancia, jeje espero que NO.
Entrenament realitzat: 13.5 km. a un ritme de 5.01"

martes, 1 de mayo de 2012

PRIMER RODATGE SENSE MOLÈSTIES


Ahir i desprès de 8 dies de repòs de córrer i ant-inflamatoris per fer baixar inflamació del genoll, vaig sortir a rodar una estona, ja que caminant no notava cap molèstia, al final vaig acabar content, encara que vaig portar un ritme força suau, no hem vaig notar cap molèstia. Tot i així avui he optat per tornar a agafar la bici i fer una tirada llarga, prefereixo deixar una mica mes de repòs al genoll, a mes poden fer bici sense problemes, he preferit fer una bona tirada de volum i amb una mica de desnivell. De bon mati a les 8h. sortia de casa i he anat direcció Xerta, Prat de Compte,Horta de S.Joan,Bot, Coll de bot,Pinell de Brai,Benifallet, Coll de Som i Tortosa, una bona vol-teta que he fet tot sol,al ritme de la meva FC, al final 102.8 km amb 1310mts. D+ i una velocitat mitja de 30.5km/h. En arribar a casa m'esperava la meva dona i el meu fill que volien anar a fer una caminada, aixi que sense voler he fet doble sessió uns 8 km suaus, ficats a fer, per soltar cames jeje,
Demà provaré de córrer amb na mica mes de ritme a vorer que tal.