miércoles, 15 de febrero de 2012

MASSATGE

Avui tocava fer un massatge, ja no podia passar per mes, ahir vaig sortira córrer i vaig tenir unes sensacions, com de portar 10 kg de mes a cada cama, amb els estiraments ja no milloro, les cames han dit prou, i pensant-ho crec que tenen rao.
He anat al fisio i deu ni do, si tenien raó, no he plorat per que no portava mocadors, i el pitjor de tot es que desprès de apretar-me i fer-me veure els estels, li he tingut que "pagar" jeje, però, crec que han estat ben invertits, a mes les meves cames s'ho mereixen.
Quan tenim que anar a fer un massatge.
El massatge per a l'esportista s'aplica per evitar i combatre la fatiga, augmentar la capacitat per treballar i com a suport en el tractament de lesions, pel que existeixen quatre moments en què hem d'anar per rebre un massatge:
Massatge de manteniment: es basa a realitzar un massatge regular programat que es base en l'enteniment d'anatomia i dels músculs usats en un determinat esport, i que siguin més prolífics a causar problemes. Així s'ajuda a l'atleta a mantenir o millorar el moviment i la flexibilitat muscular.

Massatge pre- competició: s'usa com un escalfament previ a la prova de competició amb la finalitat d'augmentar la circulació i reduir l'excessiva tensió muscular i mental abans de la competició. Es basa en les necessitats de l'esport, de l'esportista i de l'esdeveniment, podent ser relaxant o estimulant.

Massatge desprès de la cursa: la seva funció principal és reduir els espasmes musculars i l'augment metabòlic que ocorre amb exercici rigorós. Ajuda a l'esportista en el procés de recuperació de l'esforç realitzat per tornar a l'entrenament o nova la competició, reduint el risc de lesió.
Massatge de rehabilitació o descarrega: per molt que s'intenti prevenir qualsevol lesió habitualment se sofreixen enrampades, trencaments, sobrecàrregues, contractures ... que produeix dolor i fins i tot impedeixen seguir entrenant o competir. Amb aquest massatge s'accelerara el procés de curació, reduint el dolor i aportant noves solucions durant el procés de rehabilitació.

Jo, normalment nomes utilitzo aquest ultim, ja que si no estas en l'esport d'elit fer-ho o en algun equip amb massatgista propi, nomes econòmicament es força difícil, aixi que a procurar no sobrepassar-nos i a cuidar-se







1 comentario:

  1. Yo utilizo tambien el último y la verdad es que pego unos gritos y me cago en la madre que parió al fisio en su cara jajajaja.Saludos y adelante.

    ResponderEliminar