viernes, 16 de marzo de 2012

IBUPROFENO EN CURSA


En aquesta entrada vull parlar dels antiinflamatoris en cursa, no soc la persona mes adient per aconsellar , recomanar i parlar de fàrmacs, Peró com sempre dic, parlo des-de la meva experiència i en este cas l'he viscuda.
Sou molts els que utilitzeu el famós"ibuprofeno" o "aspirina" en un ultratrail o cursa i jo fa temps també. La majoria aconsellats per algun company o amic, pensant que us esta donant una gran recomanació, Aquesta recomanació seria mes o menys bona si no estressi'm o anéssim a córrer.
El principal motiu per no utilitzar antiinflamatoris, es per que estem enganyant el nostre cos, quan tenim dolor o alguna cosa ens fa mal, aixo es una senyal d'alarma de que alguna cosa no va be, i prenent aquest tipus de fàrmac, i envaint el dolor, l'únic que farem es fer-lo mes gran sense adonar-mos, imagineu-vos que el dolor es una trencada muscular, continuant l'únic que fareu es fer-la mes gran i estan el doble o triple de tems per recuperar-te.
L'altre motiu es pel risc de rabdomiòlisis, que es la destrucció muscular que es pot complicar en una insuficiència renal greu.

Aixi que ja ho sabeu, L'altra cosa es que hi feu cas, de vegades hem de valorar per que correm o fem esport, jo almenys per que m´agrada i desfruito fent-ho,pero.....- cal ficar en risc la salut??
La majoria dels que correm, no cobrem ni un duro, al contrari paguem per córrer, o sigui que no ens hi juguem res. Possiblement aquesta entrada us ha deixat una mica descol·locats i amb el dubte. El meu consell seria que quant anéssiu al metge de medicina esportiva, li féssiu el referit.

Aqui us deixo un enllaç del UTMB que tambe hi parlen
http://www.ultratrailmb.com/documents/Newsletters/Letters/nl5_juin2011_ES.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario